Selected Vintage Ctw AB Privacy Policy

HUR BEHANDLAR VI DIN PERSONLIGA INFORMATION?
När du handlar från en webbshop, vår eller någon annan, så lämnar du ifrån dig information om dig själv. Var du bor, vilken e-postadress du har och vad du handlar. Här beskriver vi hur vi hanterar dina personuppgifter.

Grunden i allt vi gör är att behandla våra kunder som vi själva vill bli behandlade, alltid. Det gäller även när det kommer till information.

Vi hoppas att du känner dig trygg med hur vi behandlar dina personuppgifter och vill fortsätta handla dina varor hos oss.

GDPR - DINA RÄTTIGHETER
General Data Protection Regulation är en EU-förordning som reglerar hur vi får behandla personuppgifter. Den ersätter PUL (personuppgiftslagen) från och med 25 maj 2018.

Du kan läsa mer om lagen och dina rättigheter på Datainspektionens hemsida.

SAMMANFATTNING AV VÅR INFORMATIONSHANTERING
Den information vi samlar in är den information som krävs för att kunna fullgöra vårt åtagande mot dig och för att du ska kunna fullgöra ditt åtagande mot oss. Som kund till oss kan du få e-post rörande din order, betalning eller annan kommunikation du initierar samt information eller erbjudanden.

När du betalar med kort krävs det att du uppger ditt kreditkortsnummer. Det går via en säker server och iZettle sköter kortbetalningar åt oss.

Dessutom behöver vi såklart veta vilka produkter du beställer och vi behöver din e-postadress och telefonnummer för att kunna kontakta dig med leveransbesked, ändrad information osv.

HUR ANVÄNDER VI DEN HÄR INFORMATIONEN?
Vi använder informationen för att expediera din beställning. Vi använder din e-postadress för att kunna skicka information till dig.

VARFÖR SPARAR VI INFORMATION?
Vi sparar information av bokföringstekniska skäl. Vi behöver kunna redovisa underlag för skattemyndigheten.

TA BORT DIN INFORMATION FRÅN VÅR DATABAS
Den information vi sparar finns bara som underlag för den ekonomiska transaktionen och behålls av legala skäl och kan därför inte raderas.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på [email protected]

VILKA SYSTEM HAMNAR DINA UPPGIFTER I?
När du handlar hos oss går din order igenom flera steg för att vi ska kunna behandla och skicka dina varor till dig.

Följande system/leverantörer jobbar vi med och din information kan komma att behöva behandlas av några av dessa.

Izettle - vår webshopslösning
PayPal - om du betalar med PayPal
Swedbank - om du betalar med Swish eller banköverföring.
Fortnox - vårt bokföringssystem
Dhl - för orderleverans
Postnord - om vi skickar din leverans spårningsbart med Posten
Loopia - domän och mailhanteringssystem

IZETTLE
Vi använder Izettle som system för vår webshop när du lägger en beställning på selectedvintage.se sker det genom Izettle.

Din beställning hamnar då i en databas hos Izettle som vi och Izettles tekniker har tillgång till. Izettle förvarar informationen åt oss men använder den inte utan vår tillåtelse och utan att vi begär det. Det kan t.ex. hända om en beställning av någon anledning inte gått igenom eller blivit dubbel. Då kan Izettles tekniker undersöka ordern och felsöka.

I beställningen finns information om vilka produkter (exempelvis en väska eller ett plagg) du köpt av oss, hur du betalat (men ingen information om kreditkort, personnummer eller liknande) samt adressen vi ska skicka varorna till.

Det är från Izettle du får e-post meddelande om att vi mottagit din order och när vi skickat din order.

Om du gör byten eller skickar tillbaka varor till oss så brukar vi notera det i Izettle.

Här kan vi också spara och lägga in mailkonversationer kopplade till beställning och byten. Syftet med detta är att ge dig som kund bättre service.

PAYPAL OCH KORTBETALNING
Går via Izettle. Har du frågor kring hur Izettle behandlar din information kontaktar du betalningsförmedlaren.

LOOPIA
Vi använder Loopia för hantering av vissa domäner. Det betyder att dina e-mail ibland kan gå via Loopia för att komma fram till oss.

FORTNOX - BOKFÖRING
Vi använder programmet Fortnox för bokföring. Från Fortnox tar vi ut fakturajournaler som används som bokföringsunderlag.

Vi sparar informationen i enlighet med bokföringslagen där man kan läsa följande: "De ska bevaras fram till och med det sjunde året efter utgången av det kalenderår då räkenskapsåret avslutades.”

DATASKYDDSANSVARIG HOS SELECTED VINTAGE CTW AB

Vår VD är dataskyddsansvarig. Vill du ta kontakt med vår dataskyddsansvarig kan du maila till: [email protected]

COOKIES
Vi använder cookies. Vi använder dessutom Googles tjänster "Google Analytics" och "Google Remarketing". Även dessa tjänster använder cookies. Här kan du läsa mer om vad det betyder för dig.

DINA RÄTTIGHETER
Du har flera rättigheter i och med GDPR. Vi respekterar dig som kund.
Du har rätt att bli borttagen.
Du har rätt till registerutdrag.
Du har rätt att få eventuella uppgifter rättade.
Du har rätt till dataportabilitet.
Du har rätt att återkalla ditt samtycke för behandling av uppgifter.
Du har rätt att inge eventuella klagomål angående behandlingen av personuppgifter till Datainspektionen.

KONTAKT
Selected Vintage Ctw AB är personuppgiftsansvariga för de personuppgifter som inhämtas via webbplatsen. Om du efter genomläsning har frågor eller synpunkter på Selected Vintage Ctw AB personuppgiftspolicy kan du kontakta oss på nedanstående kontaktinformation.

Selected Vintage Ctw AB Telefon: 08-755 66 50 Tis-Fre 11-15 E-post: [email protected]